Kanker & Alzheimer; hoe 100-jarigen ziekte vermijden

Kanker & Alzheimer; Hoe 100- jarigen Ziekte Vermijden

Alzheimer is bij vrouwen de laatste 20 jaar 663% verdubbeld!!! Er is een prognose dat de helft van de huidige bevolking aan Alzheimer zal sterven.

Aldus Dr. Dietrich Klinghardt. Tevens zegt hij: Er is vanuit de politiek geen ambitie om daar iets aan te doen en er zijn wel fondsen voor niet relevante onderzoeken.

Dr. Titus Chiu zegt, dat de gezondheid van de mitochondriën bepalend is.

Dr. Kirk Gair: de mitochondriën zijn de batterijen, als die het niet goed doen, kan geen neuron behoorlijk vuren. De mitochondriën vermeerderen zich met fissie.

Daarna fuseren ze met andere tot lange strengen, voor als je veel energie nodig hebt. In de zenuwvezels bewegen ze op en neer, dan is er fusie en fissie. Mitochondriën, die niet goed zijn krijgen een signaal en plegen dan zelfmoord.

Prof. Vladamir Gogvadze doet research van mitochondriën. Hij  vertelt dat mitofagie een geweldig proces is, omdat beschadigde mitochondriën vanzelf zelfmoord plegen. Beschadigde mitochondriën maken minder energie en produceren meer reactieve zuurstof deeltjes(ROS).Dit heet apoptose en dit proces is bij kanker onderdrukt. Dan ontstaat ongecontroleerde groei van weefsel.

Daarom als je apoptotische celdood stimuleert zou het kunnen, dat je kanker kan genezen. Ongeveer 1.2 kl aan mitochondriën wordt gedood in ons lichaam, per dag, maar dat voelen wij niet. Als we te veel apoptose hebben krijgen we neuro-degeneratieve ziektes, zoals Alzheimer en Parkinson. Het moet dus een evenwichtig proces zijn. 

Autofagie en mitofagie

De mitochondriën zijn heel dynamisch en doen aan autofagie en mitofagie. Autofagie is een katabool proces, waarbij componenten van de cel worden afgebroken en opnieuw kunnen worden gebruikt. Mitofagie leidt tot de celdood van beschadigde mitochondriën.

Als je ouder wordt worden deze mechanismen minder efficiënt. Wij leven, omdat we mitochondriën hebben en we energie hebben daardoor.

Als de mitochondriën geen energie meer kunnen maken van licht en voeding, gaan ze dat doen via fermentatie. En daar hebben ze minder zuurstof voor nodig. Dan worden de mitochondriën pseudo zuurstofarm of anaeroob en kan je eerder kanker krijgen.

Veel ouderen hebben ongelukken omdat ze hun eigen gewicht niet konden tegen houden en dat heeft met spierzwakte te maken. Dat ontstaat ook doordat de mitochondriën minder energie maken. Het lichaam past zich makkelijk aan, daarom is het belangrijk het lichaam te blijven trainen. Een belangrijke doodsoorzaak bij mensen boven de 70 is vallen. Ze hebben zoveel spiermassa verloren, dat ze een val niet overleven.

Dr. Joe Tatta, arts en pijnexpert. De grootste misvatting is, dat de oplossing voor pijn en lijden gevonden kan worden in een pil. In Amerika worstelen meer dan 1 miljoen mensen met chronische pijn. Dat is 1 op de 3. Dat is over de hele wereld hetzelfde.

Het probleem met pijn is, dat het kan blijven bestaan terwijl het genezingsproces voltooid is. De hersenen denken, dat er nog gevaar is in dat gebied.

De hersenen gebruiken 25 % van het voedsel dat wij eten

Aldus Max Ligavere. De nervus vagus bepaalt veel autonome functies van de spijsvertering. Deze bepaalt de enzymproductie en ook de bloedstroom wordt gereguleerd door de nervus vagus.

Mensen met vagale issues hebben vaak constipatie, ze hebben alles al gedaan voor de darmen en niets helpt! Je ziet dan bv dat er ergens in het leven een trauma is geweest met een verslechtering van de hersenen tot gevolg. De problemen met de darmen liggen dan aan de nervus vagus, die minder goed functioneert.

Bij Parkinson is constipatie vaak een signaal, dus we weten dat de darm een belangrijke speler is. Als er disbalans is in de darmen en er infecties of inflammatie ontstaat kunnen de ziekteverwekkers naar boven migreren, ook via de nervus vagus.

De kinderen van nu eten slecht vergeleken bij vroeger. Aspartaam, glutamaat, te veel suiker. Er ontstaan AGE's= Advanced glucation products, proteïnes of vetten, die een rol spelen bij ziekten als diabetes, Alzheimer en Parkinson.

Er bestaat nu zelfs een AGE meter, die in 12 seconden het AGE- niveau kan bepalen.

Veel AGE's hebben een kenmerkende fluorescentie. Daarbij is gebleken, dat de fluorescentie van de huid verband houdt met chronische complicaties.

Diabetes-2 is niet goed voor de hersenen. De AGE- reader kan snel de fluorescentie van het weefsel meten. Er kan ook onderscheid gemaakt worden tussen verschillende AGE's.

Dr. Titus Chiu: De toxines stapelen in de hersenen en heten neuro- fibrilaire tangles.

Veel mensen ontwikkelen deze normaal. Maar het is waar ze zitten en de hoeveelheid, die tot symptomen kan leiden. Als we niet goed slapen, stapelen deze proteïnes zich op en belasten de hersenen. Dat leidt tot vergeetachtigheid, een mistig brein en uiteindelijk tot dementie.

Als de dopamine minder wordt geproduceerd door de substantia nigra krijgen mensen motorische problemen, maarADHD en ADD horen er ook bij.

Deze symtomen komen pas, als je tegen de 80% van je dopaminereceptoren hebt verloren. Het gaat dus niet zo zeer om de hoeveelheid maar om de oscillatoire capaciteit. Neurotransmitters vertellen onze hersenen hoe ze met elkaar moeten praten.

Ze hebben verschillende werkingen: dopamine is de man, die gepassioneerd is en het feest aan de gang brengt, Gaba is juist de rustige figuur, die kalm zijn gang gaat. Dan is er glutamaat, de man die zorgt dat alles precies op tijd gebeurd. Serotonine heeft te maken met stemming, slaapcycli en pijn. Mensen met serotonine problemen zijn somber en niets kan ze opvrolijken. Serotonine heeft ook te maken met het spijsverteringssysteem en de ruggenmerg, waar de ponta medulla reticulaire formatie ligt, die het vermogen bepaald om pijn te controleren.

Serotonine is heel belangrijk voor het controleren van pijn

Dr. Datis Kharrazian: hoe actiever je bent, hoe meer mitochondriën je maakt.Hoe actiever de hersenen, hoe actiever de neuronen vuren, maar als ze niets hoeven doen worden ze opgegeten door ganglion cellen, omdat ze overbodig lijken. Hoe actiever, hoe meer ATP productie en des te kleiner de kans op neurodegeneratie. Als je een tijd niets doet met cijfers atrofiehert het deel in de hersenen, dat daarvoor gebruikt wordt.

Dr. Titus Chiu: circadiaanse ritmes zijn heel belangrijk voor de gezondheid van de hersenen, maar je hebt ook altradiaanse ritmes, die telkens om de 90-120 minuten duren, waarbij je bij voorbeeld eerst heel gefocust bent en dan een beetje dromerig wordt.

Soms moeten we eigenlijk pauzeren

Maar we blijven online, terwijl dat een tol is voor onze hersenen. Dan is het goed om rond de 90-120 minuten even te pauzeren en even te bewegen. Alzheimer is een ziekte, die iedereen kan krijgen, Maar sommige genen geven meer risico. Verder lijkt het een epigenetisch probleem.

Eigenlijk is het normaal om je af en toe depressief te voelen tegenwoordig, want de wereld ziet er no zo anders uit, dan de wereld waar vandaan wij ons ontwikkelden.

Alzheimers en dementie beginnen veel eerder, dan dat de eerste symptomen te zien zijn: 30-40 jaar eerder.

alzheimer kanker ziekten vermijden

Dr.Sachin Patel: de meeste mensen gaan dood door een kanker, omdat ze denken dat ze dood gaan. In plaats van vitaal te worden, bestrijden ze ' de kanker'. Waar we ons op focussen groeit, daarnaast hebben de meesten emotionele issues, die ze niet hebben aangepakt.

JL Sayer: het blijkt, dat als je radiogolven op een borstcel richt, deze stamcel achtige kenmerken laten zien en er treed regressie op naar een minder gedifferentieerde staat, die karakteristiek is voor het kankerfenoltype. Dus de cellen hebben ook een enorme veerkracht om te herstellen van schade of problemen.

Dr. Nalini Chilkov: er zijn twee theorieën over het ontstaan van kanker: de ene is die van de mitochondriën en de andere is de genetische. Beide zou je kunnen zeggen zijn waar. Nu weten we dat kanker ook met een relatie te maken heeft tussen de genen en de mitochondriën. De mitochondriën hebben hun eigen DNA. Het is aannemelijk, dat door de toxines in de omgeving mitochondriën schade krijgen. Een andere theorie is, dat kankercellen te vergelijken zijn, met eencellige organismen. Vaak hebben lichamen balletjes met kankerophopingen, die het immuunsysteem klein houdt. Als zo'n groepje cellen wil groeien, ontstaat in het midden zuurstofgebrek. En dan brengt een naburige cel voedsel en bloed naar die cel. Als er eenmaal een bloedtoevoer is kan de cel metastaseren. Dit gebeurd ook bij wondheling met angiogenese.

Michael McEvoy: ik denk dat Walburg gelijk had. Kanker is een metabole ziekte, die het genoom kan veranderen. Als het een metabole ziekte is, betekend het dát het suiker nodig heeft.

Dr. Dimitris Tsoukalas: we hebben gezien, dat kanker met het disfunctioneren van de mitochondriën te maken heeft en het lekken van metabolieten van de Krebs cyclus of de cyclus, die energie produceert.

Als er een lek is door een blokkade, worden ze gepikt door de kern, waarmee bepaalde genen worden geactiveerd en de onderdrukking van oncogenen wordt gedeactiveerd.

Dit betekend, dat ons DNA een gewone cel in een kanker cel kan omvormen, maar dat deze reactie wordt onderdrukt. Kankercellen proberen als cel te overleven en hebben minder zuurstof nodig en leggen hun eigen bloedvaten aan. Kankercellen hebben beschadigde mitpchondriën en verschuiven hun metabolisme. Zo is kanker een metabole ziekte, het verlies van celapoptose en de productie van ATP of energie maakt kankercellen verschillend van gewone, gezonde cellen.

Hoe kan je het beste eten?

Haal alle chemicaliën uit je voeding, al het bewerkte eten,dat is meestal de eerste stap.

Kankercellen hebben meer glucose en insuline receptoren op de buitenkant. Insuline is het grote signaal voor groei, dus moet suiker helemaal uit het eten. Dat is een ketogeen dieet. Eet voeding met een lage glycaemische index, dus weinig koolhydraten. Verder een anti-ontstekingsdieet, gebaseerd op planten en gezonde oliën. Eet veel kleur, de regenboog en drink goed en genoeg water!

Melatonine is belangrijk voor goede slaap, maar in huizen met kunstmatig licht produceren mensen twee uur later melatonine. En dit is een van de krachtigste anti- kankerhormonen, die er zijn! Stress is heel slecht.. Bitterheid, niet kunnen vergeven, dat zijn dingen, die iemand snel moet aan pakken.

In de Ayurveda wordt kanker onder andere geassocieerd met niet verteerde woede.

Dus als je ' ontstekende gedachtes hebt' vloeien die in het lichaam.

Dr.Keesha Ewers doet elke avond voor het slapen gaan een vergevingssessie om mensen, die haar gekwetst hebben te vergeven en zichzelf voor het kwetsen van andere mensen. Zij had reumatische artritis en moest haar " misbruiker' vergeven van toen zij 10 jaar was. Zij wist meteen toen zij 40 was waarom zij borstkanker kreeg: 4 maanden ervoor hoorde zij van haar oudste zoon, dat haar 3 zonen misbruikt waren door hun buurjongen. Zij kon zichzelf niet vergeven en er kwam een mooie sessie, waar haar kinderen haar vergaven tijdens counselingsessies. Zij belde deze jongen en er zijn counselingsessies georganiseerd. ‘Het moeilijkste was mijzelf vergeven, want ik voelde zoveel schaamte, ik nam het mijzelf kwalijk, dat dit gebeurd was’ Nadat zij zichzelf goed had kunnen vergeven, was de borstkanker weg.

Als je kanker krijgt is dat een enge weg, die voor patiënten ligt

Dr. Eric& Sabrina Ann Zielinski: wij overtuigen mensen ervan, dat het lichaam de capaciteiten heeft om zichzelf snel te helen. Wij zijn voor een integratieve benadering, waarbij je kan kiezen voor conventionele behandelingen en ook holistische.

Laat angst niet het uitgangspunt zijn

Nick Polizzi:, producent van The Sacred Science. Het kruispunt is, wanneer mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun ziekte.

Een sjamaan in the jungle zei: wij healen onze patiënten niet, wij helpen alleen de blokkades weghalen. In een bepaalde cultuur werden ziektes gezien als Moeders!

Zij zien het zo: als je ziek bent is de moeder van die ziekte in verwachting geraakt van jou en als je bereid bent alles te leren van die ziekte over jezelf, dan zal de moeder van die ziekte je weer geboren laten worden in deze wereld. Toen Nick Polizzi uit de jungle kwam had hij begrepen, dat alles wat je meemaakt medicijn is.

Chris Wark, kanker overlevende en health coach, het is goed na te denken over wat je wil met je leven. Healing kan je opbouwen stap voor stap.

 

Meer informatie? Bel of mail gerust!

Contact