Krokussen en saffraan. Daar word je blij van!

Krokussen en Saffraan

In januari is het nog koud, maar over een paar weken gaan de koolmezen al wat harder fluiten en komen de krokussen komen uit de grond: het voorjaar komt eraan!

De paarse krokus en de gele saffraan

Al van jongs af aan wordt ik altijd heel blij als de krokussen uit de grond komen. Nu heb ik kort geleden een bijscholing gehad op het gebied van orthomoleculaire voedingsleer en begrijp ik mijn blijdschap over die prachtige kleuren. De kleuren die je ziet als de bloembollen gaan bloeien.

We kennen allemaal saffraan als kruid wat je over het eten kan doen en wat een gele kleur aan de rijst kan geven. In de keuken wordt vaak het gele poeder van de meeldraden gebruikt. 

Zoals het spreekwoord zegt:

"Een oosters maal, dat goed is gekruid is als een consult bij de dokter".

Saffraan geeft je een blij en stabiel gevoel

Saffraan (Crocus sativus), dat dus gemaakt wordt van de stampers van krokussen en maakt je echt blij. Het wordt door veel mensen en volkeren gebruikt voor een geestelijke balans.

Krokussen en saffraan

Maar ook wordt saffraan gebruikt voor de regulering van het vrouwelijk hormoon. Als je als vrouw veel last hebt van je menstruatie of als je in de overgang bent. Gebruik meer saffraan. Het helpt echt! Ook mannen hebben baat bij het innemen van saffraan. Het helpt hen aan een gezonde stemming en een goede geestelijke balans. Saffraan wordt ook wel gezien als een vervanger voor het sint-janskruid.

Charlotte Citroen, psycholoog, orthomoleculair voedingstherapeut

De lente voelen

Dus als je de lente ook van binnen wilt voelen, gebruik dan extra veel saffraan. Saffraan is als supplement te koop. Als je het via mij bij Bonusan bestelt, krijg je 10% korting. 

Voor dit product gebruikt Bonusan het saffraanextract Satiereal™, dat uitsluitend wordt vervaardigd van de rode stampers van de saffraankrokus.

Doen! Je zult snel het positieve effect ervan ervaren.

 

Meer informatie? Bel of mail gerust!

Contact