Neem wat monnikspeper. Daar huil je lekker van.

Van monnikspeper kan je lekker huilen

Kort geleden had ik een orthomoleculaire bijscholing en ik word altijd heel enthousiast als ik weer van een plantje of stofje hoor waarmee je je emotionele leven weer beter in balans kan krijgen.

Emoties in evenwicht

Ik hou van een natuurlijk benadering om emoties in evenwicht te krijgen. En er zijn zoveel fantastische mogelijkheden op dat gebied. Wat blijkt nu uit wetenschappelijk onderzoek. Als je een groot verdriet hebt gehad of een aantal lastige ervaringen, waarover je eigenlijk zou moeten huilen, maar je kan dat niet of doet het niet, dan maakt het je passief.

Als je lang niet huilt of hebt gehuild, dan krijg je een ophoping van prolactine. Prolactine is een stofje, dat nodig is voor borstvoeding, maar het is ook een antagonist van dopamine. Dopamine is een soort mannelijk hormoon, dat ervoor zorgt dat je daadkrachtig kan zijn, erop uit wil trekken. En de natuur zorgt ervoor, dat een vrouw die borstvoeding geeft minder dopamine zal hebben en meer prolactine. Dit is nodig voor de borstvoeding, maar zo zal een vrouw ook minder geneigd zijn de wijde wereld in te trekken en blijft ze eerder rustig op het ‘nest’ om te zorgen voor de baby! Echter, ze kan ook wel een beetje last hebben van baby blues: dus een beetje huilerig zijn.

Maar het hoopt zich dus op als je niet huilt over dingen waarover je eigenlijk zou moeten huilen. Omdat het een antagonist is van dopamine, maakt dat je dus passief, want je hebt geen drive om dingen te doen.

Vitex agnus castus, ofwel monnikspeper

Nu is er weer een geweldig plantje, dat maakt dat je kan huilen. Dat is de Vitex agnus castus, in het Nederlands de monnikspeper genaamd. Dit kruid werd al 2000 geleden gebruikt en is beschreven door Hippocrates.

Dit plantje kan in de vorm van een supplement verdriet uitwassen. Dat is belangrijk als je weer van alles wilt ondernemen in je leven, maar je niet tot actie kunt komen.

Blog monnikspeper lekker huilen

Charlotte Citroen, psycholoog, orthomoleculair voedingstherapeut

Breng het huilproces op gang

Met het kruidensupplement monnikspeper (Vitex agnus castus ) kan het huilproces op gang komen. En als je gaat huilen, neem er dan de tijd voor. Laat het rustig gebeuren. Daarna ben je gelouterd en heb je weer de energie om dingen te ondernemen.

Als je hulp bij het huilproces nodig hebt, bel me dan!

 

Meer informatie? Bel of mail gerust!

Contact