Pijn en stamceltherapie; wetenschappelijk bewezen

Pijn en Stamceltherapie

Dr. Patrick Gentempo

We hebben verbazingwekkende dingen gevonden, die het leven van mensen kan veranderen.

Een interview met dr. William Amzallag, anesthesist en intensive care specialist: Ik ben nu in Costa Rica voor stamcellen, ik ben gepassioneerd door stamcellen als dokter én patiënt. Ik heb een auto-immuunziekte, reumatoïde artritis al 30 jaar. Ik heb alles geprobeerd en dat hielp wel soms, maar de ziekte is een cascade van inflammatie, die gewrichten kapot maakt. Er zijn wel medicijnen, maar die hebben altijd bijwerkingen. Ik wilde gaan onderzoeken wat de natuur ons geeft. Ik heb mijn levensstijl aangepast , maar ik kwam stamcellen tegen en dit geeft een revolutie in de geneeskunde.
Een vriend adviseerde mij om stamceltherapie te proberen. Ik deed veel sporten, ik speelde zelfs volleybal in het nationale team. Maar ik begon te verstijven zelfs als ik een half uurtje had gezeten.

Als dokter dacht ik alles te weten over medicijnen

Ik behandelde mijzelf en ging niet naar een reumatoloog. Ik wilde mij niet overgeven. Ik ging ook mijn levensstijl aanpassen, supplementen slikken en natuurgeneeskunde studeren. Dus ik ging van het werken met agressieve medicijnen, die iemand in coma moeten brengen en weer terug bij kennis naar traditionele of complementaire geneeskunde. Ik volgde ook een opleiding Chinese geneeskunde en leerde Tao. Nu kan ik beide gebruiken.

Ik leerde veel van dr. Giampapa en ik besloot de kant van de stamcel therapie op te gaan. Ik was een beetje bang een infusie te krijgen met cellen, die niet van mij zijn. Ik was bang voor afstoting. Maar dr. Giampapa overtuigde mij ervan, dat de cellen die gebruikt worden van de navelstreng van pasgeborenen niet rijp genoeg zijn om afweer reacties op te roepen.

Wetenschappelijk bewijs stamceltherapie

Maar ik wilde wetenschappelijk bewijs hebben. En intussen zijn duizenden mensen behandeld zonder bijwerkingen. Toen de pijn alleen in mijn armen was kon ik nog functioneren, maar niet meer toen ook mijn enkels pijn gingen doen. Toen kon ik niet meer lopen.

Ik ging eerst naar een specialist in ultra-sound, zodat precies duidelijk was waar de schade zat. Hij wilde weten waar hij de injecties met mijn vet én de stamcellen moest plaatsen. Toen ging ik naar de chirurgie afdeling, waar ze vet weghaalden. Dat is liposuctie, deze vetcellen moeten voorzichtig worden weggehaald en omdat de ultrasound specialist heeft gekeken weten ze precies hoeveel vet er moet worden weggehaald. Het is een nauwkeurige technologie, waar ze precies weten waar ze moeten spuiten en met hoeveel vet. Ik heb 14 injecties gekregen. Het werd steeds begeleid met ultra-sound.

Ze zien bij elke injectie waar het vet heen gaat. Het vet wordt in een uniek filter geplaatst waardoor er microdeeltjes ontstaan. Dus het vet wordt per 100 micron ingespoten wat 100 x kleiner is dan gewoon vet. Er zitten ook speciale cellen in, die rondom de bloedvaten zitten. Ook stoma vasculaire fractie, wat groeifactoren zijn die heel gunstig zijn voor de gewrichten. Het vet kan alleen in de weefsels worden gespoten, niet in het bloed natuurlijk.

Een infuus met navelstreng stamcellen

Tegelijkertijd kreeg ik een infuus met navelstreng stamcellen en daar was ik bang voor. Ik was bang voor een afweerreactie, maar die cellen zijn niet rijp genoeg om een afweerreactie te krijgen. Dat is nu een feit gebleken. Ik kreeg miljoenen stamcellen, waarbij sommige hun werk zullen doen en niet alleen bij mijn enkels, want de ziekte zit overal in mijn gewrichten. Het probleem kan lokaal worden behandeld, maar de stamcellen zullen hun werk doen want ontstekingsstofjes zullen vanaf een plek waar schade is die stamcellen aanroepen en zullen daar voor regeneratie zorgen.

Dit kan onder meer gebeuren door slapende stamcellen op die locaties wakker te roepen. Het zal niet de enige factor zijn, die helpt bij genezing, want ook de lifestyle, voeding, beweging en stress zal moeten worden gemanaged. De emotionele oorzaken of trauma’s kunnen ook een belangrijke rol spelen.

Placebo effect

Ik ben vanmorgen 3 uur behandeld en voel mij nu geweldig.
Als arts weet ik, dat er ook een placebo effect kan zijn. Niet één medicijn geeft 80% verbetering. Zonder stamcellen kunnen we niet langer dan een uur leven. Met stamcellen breng je veel jonge cellen binnen. Dit is holistisch, maar ook wetenschappelijk bewezen, bij meer dan 18.000 onderzoeken.
Na een conceptie zijn stamcellen na 4 dagen volwassen. Dan zijn het embryonale stamcellen, die een geweldige capaciteit hebben en die kan je klonen. Dan verdeel je ze en krijg je twee baby's met hetzelfde dna. Daarom mag dit niet, alleen in gespecialiseerde klinieken voor genetisch onderzoek.

Volwassen stamcellen zijn 7 dagen oud, zij maken 3 belangrijke weefsellagen: het endoderm, medoderm en ectoderm. Na 9 maanden hebben de embryonale cellen hun werk gedaan en is er een baby. Het onderhouden en repareren gebeurd met volwassen stamcellen.

Dat is waarom allerlei volwassen stamcellen worden gebruikt en alleen embryonale stamcellen voor een genetisch conflict.
Het belangrijkste is dat deze cellen groeifactoren afscheiden. Deze zijn nodig voor reparatie, onderhoud of vervanging. Het is de expertise van de arts, welke stamcellen hij het beste kan gebruiken. Het is dus een persoonlijke manier van genezen.
In februari kreeg ik 40 miljoen navelstreng stamcellen en en wat vetcellen. Twee maanden terug heb ik 200 miljoen stamcellen gekregen en sinds februari gebruik ik geen medicijnen meer en ik heb veel minder pijn. Ik ga dit ieder jaar doen.

 

Meer informatie? Bel of mail gerust!

Contact