Voeding doét ertoe.

Voeding doét er toe

"Alle dieren eten specifieke voeding, die voor hen geschikt is. Dat geldt ook voor ons mensen. Als wij ons niet houden aan het dieet, waar ons lichaam voor geschikt is, ontstaan er natuurlijk problemen".

Het moderne tarwe is totaal anders dan 40 jaar geleden

De Dalai Lama: Men nowadays sacrify their health to make money and later on they sacrify their money for their health. And then he is so anxious about the future, that he doesn't enjoy the present, the result being, that he doesn't live in the future nor in the now. He lives as of he is never going to die and dies having never really lived.

68% van de mensen, die wakker worden pakken hun telefoon en gaan in hun social media.

Djokovitz: In 2010 had ik erg te kampen met mijn conditie, ik kon niet goed meer tegen de hitte, alhoewel ik hard trainde. Ook was ik soms buiten adem en zag ik soms wazig. Ik realiseerde mij niet, dat ik niet goed at, hoewel ik dacht van wel. Een arts boot mij aan om te helpen. In onze cultuur eten we veel brood met gluten, vlees en suiker. Ik wist niet, dat al deze dingen mijn conditie verslechterden. Uit onderzoek kwam naar voren, dat ik niet tegen gluten kan in tarwe, haver, gerst en spelt. Ook niet tegen koeienmelk, yoghurt en kaas en de suiker in frisdrank, witte suiker en snoep. Ik moest wel nadenken.

William Davis, cardioloog: Alle dieren eten specifieke voeding, die voor hen geschikt is. Dat geldt ook voor ons mensen. Als wij ons niet houden aan het dieet, waar ons lichaam voor geschikt is, ontstaan er natuurlijk problemen.

Voeding doet er toe Tarwe

Het moderne tarwe is totaal anders dan 40 jaar geleden.

Ze hebben het tarwe vermengd met andere grassen en bewust bepaalde mutaties toegevoegd met toxische chemicaliën en zelfs geëxperimenteerd met straling. De soort mutaties, die zijn ontstaan zijn natuurlijk niet allemaal te controleren. De tarwe is nu gemuteerd van een lange ranke soort, naar een soort met een korte, dikke stengel en de zaden hebben veel meer gluten dan voorheen, zogenaamde supergluten. Vanaf 1985 correleert het op de markt komen van deze gemuteerde graansoorten dramatisch met de toename van de gemiddelde calorie inname in het Westen, waar deze granen werden geïntroduceerd. Deze cijfers correleren ook met de explosie aan immuunziekten.

Het is niet aangetoond, maar de samenhang lijkt toch duidelijk oorzakelijk.

Mark Hyman: 11x NY Times Bestsellerauteur: Het brood, dat wij nu eten, lijkt totaal niet op dat van onze voorouders. Er zitten veel meer gluteneiwitten in, die ontsteking veroorzaken. Er zitten ook veel meer koolhydraten in. Het blijkt zelfs, dat twee bruine boterhammen de bloedsuikers 2x sneller doet verhogen, dan suiker! Er is onderzoek gedaan naar Coeliakie, een auto-immuunziekte waar de darmen abnormaal op gluten reageren. Sinds 50 jaar geleden is er een toename van 400%!

Dit alles is duidelijk gecorreleerd met het gebruik van antibiotica, het gebrek aan borstvoeding, het bewerkte eten en de toxische componenten in onze omgeving. Hierdoor ontstaat chronische ontsteking.

Tom O’Bryan: Een studie op Harvard University heeft aangetoond, dat iedere persoon, dus niet alleen mensen, die last hebben van coeliakie, fissuurtjes krijgt in de darmwand na het eten van gluten. Hierdoor ontstaat hyperpermeabiliteit in de darmwand en zo komen er te grote moleculen van ziekteverwekkers in het bloed, waarmee het immuunsysteem overactief moet worden. We weten nu, dat auto-immuunziekten in de darmen beginnen. Dat zei Hippocrates al meer dan 2000 jaar geleden.

Elke 3/7 dagen heb je een nieuwe darmwand, maar als je vele jaren gluten hebt gegeten raakt het zelfhelend vermogen uitgeput. Ook komen niet verteerde voedselresten zo in de bloedstroom en worden door het immuunsysteem gemarkeerd als pathogeen, ze krijgen als het ware een vijandelijk vlaggetje. Daarmee bouw je steeds meer allergieën op. Uiteindelijk kan je zo reumatische artritis krijgen, Hashimoto, waarbij de schildklier door het immuunsysteem wordt aangevallen of de ziekte van Crohn, waarbij de darmen echt kapot gaan. Ook fybromyalgie, waarbij de spieren abnormaal veel pijn doen.

Als de grootste oorzaak wordt gezien zijn de gluten in tarweprodukten. Maar ook suiker want dat voedt de schimmels en gisten in het lichaam. Dan zijn veel gewassen vaak bespoten met pesticides of genetisch gemanipuleerd. Deze blijven niet alleen aan de oppervlakte, maar veranderen het gewas ook in de kern. Hierdoor worden als deze gegeten worden ook goede bacteriën in de darmen gedood. Kunstmatige zoetstof is ook heel toxisch en dringt tot diep in het weefsel rond en in de mond naar binnen.

Als je een chronische ziekte hebt en dat geldt ook voor depressie, moeten gluten als eerste uit het dieet. Djokowitz heeft zijn carrière gered door gluten uit zijn voeding weg te laten.

Djokowitz: Ik had die informatie nodig en na 2010 ging het steeds beter en voelde ik mij goed en sterk. Mijn gedachten werden helder, mijn uithoudingsvermogen werd beter. De omstandigheden van mijn leven veranderden fenomenaal. Een jaar na het veranderen van voeding won hij de finale van Wimbledon van Nadal, daarna 14 grand slams.

Wil je een gezonder lichaam: Zorg dan voor gezonde darmen.

Er is niets wat je beter zal beschermen dan een gezond microbioom. Er is niets dat beter zal helpen voor een optimale hersenfunctie, dan gezonde darmen.
Het voedsel, dat de darmen goed kan verteren is plantaardig: groenten, zaden, noten en vruchten. Voeding met veel vezels. Deze voeden de gezonde micro-organismen in de darmen.

Djokowitz: Je moet het lichaam voeden met de juiste informatie, qua voeding, maar ook qua omgeving.

Vani Hari, NY bestselling schrijfster en activist: Als dochter van immigranten wilde ik zo graag Amerikaans zijn en at ik wanneer ik maar wilde fast food. Ik wilde het Indiase eten niet meer. Als ik toen wist wat ik nu weet over de medicinale waarde van curries zou ik een ander persoon zijn. Ik werd heel ongezond. Ik kreeg allergieën, astma en endometriose. Mijn appendix werd verwijderd. Zo ontstond de passie om weer controle te krijgen over mijn gezondheid.

Toen ik onderzoek ging doen ontdekte ik dat het eten wat ik steeds had gegeten dood eten was, bewerkt en vol chemicaliën, die niet eens getest waren voor het gebruik voor mensen. Geen wonder dat ik ziek werd. Het eerste product wat ik onderzocht was Kraft Mac and Cheese.

Op de Amerikaanse verpakking stond: Artificial Food dyes made from Petroleum.
GMO’s. Dezelfde inhoud voor Engeland had de volgende tekst:
Natural dyes
No GMO’s!!

Het is natuurlijk amoreel om alleen voor landen waar een verplichting geldt om een waarschuwing op de verpakking te zetten een schadelijke stof weg te laten, die misschien bv ADHD veroorzaakt. 

Het is onethisch.

Voedselfabrikanten horen de verplichting te hebben gezonde voeding te produceren.

Gelukkig gingen zoveel mensen meedoen met actief protesteren, dat veel fabrikanten de chemische toevoegingen wel moesten weghalen.

40 jaar geleden werden wetenschappers betaald om aan te tonen, dat sporters en atleten suiker nodig hebben om te presteren, wat eenvoudigweg niet waar is. Het enige dat wel nodig is, is zuiver water.

Pepsi maakt Gatorade. Het wordt als een sportdrankje aangeboden, maar het zit vol chemicaliën: Er zit fructose siroop in, kleurstoffen en transvetten. Het is nogal een gevaarlijk drankje, als er kunstmatige kleurstof in zit, dat direct gelinkt is aan hyperactiviteit.

Heel veel ouders hebben ervaren, dat als ze deze drankjes weg haalden uit de voeding van hun kinderen, ze zich veel beter konden concentreren op school, minder last hadden van allergieën en bij laboratorium ratten werd zelfs een relatie met leukemie aangetoond!

Libby Wever, voedings-biochemist en bestsellerschrijfster: Er is nu geweldige technologie, waar we zelfs een camera ter grootte van een vitaminecapsule kunnen inslikken om onderzoek te doen.

Echt voedsel, bij voorbeeld verse noedels blijkt na 4 uur verteerd te zijn, maar noedels uit een pakje dat bewerkt is ligt na 4 uur nog grotendeels onverteerd in de darm.

Het werd samen met een blauw sportdrankje gegeten en de noedels bleken ook blauw te zijn geworden in de darmen. De blauwe verf in het sportdrankje komt van petroleum! Dat kunnen wij niet verteren!

De sportdrankjes zijn de slechtste drankjes op de markt.

Wetenschappers zijn in de 60-iger jaren door de frisdrank industrie betaald om te verklaren, dat verzadigde vetten ons dik maken in plaats van de suiker, die de basis is van hun industrie. Daardoor zijn wij misleid.

Er zijn zelfs voedselbonnen voor frisdrank voor de armen, waar 4 biljoen mee wordt verdiend.

Tom Brady, een beroemde American Football speler: wij zijn geconditioneerd om te geloven, dat gevriesdroogde cornflakes voeding is.

Hij heeft publiekelijk verklaard, dat het geen voeding is en coca cola giftig en dat dit niet aan kinderen gegeven moet worden.

De voedselindustrie heeft in de 60-iger jaren, zoals eerder vermeld twee Harvard wetenschappers veel geld betaald om vet als slecht te verklaren ten gunste van suiker. Daardoor is er een enorme stijging van overgewicht in het Westen, want deze zogenaamde wetenschappelijke resultaten werden geloofd door het publiek.

Suiker Voeding doet er toe

Per persoon wordt er 76 kl suiker gegeten per jaar in Amerika en 73 kl bloem. Dat is ongeveer 1 pond per dag aan meel en suiker per persoon. En onze lichamen zijn daar niet op ingesteld. Gelukkig zijn er nu een aantal steden, die suikerbelasting hebben ingevoerd. Net als op tabak. Jamie Oliver heeft daar gelukkig succes mee.

Wat aten wij als jager-verzamelaars? Planten, zaden, noten, fruit en schaaldieren.

John Robbins, bestsellerauteur van ‘ Een nieuw dieet voor Amerika’:

We aten vroeger, wat er in de omgeving was. De planten hadden vroeger ook meer vezels dan nu. De dieren, die wij nu eten kunnen niet bewegen en ontwikkelen meer vet, dan spieren. Zij hebben meer verzadigde vetten. De dieren zijn ook heel ongelukkig en krijgen veel antibiotica en pesticides om ziektes en ongedierte te bestrijden. Wij aten vroeger wilde dieren.

Gefermenteerde granen kunnen wij trouwens veel beter verteren, zo werd het brood vroeger ook bereid, maar nu wordt er geen tijd meer voor genomen. Wilde vis is eigenlijk het beste. Waar weinig kwik in zit en veel omega-3 vetzuren. Dus wilde zalm, sardines, makreel. Onze hersenen kunnen daar goed mee worden gevoed en ook het immuunsysteem. De beste voeding voor ons is ook het beste voor onze omgeving. Onze levensverwachting is sinds 1900 verdubbeld. Maar de vraag is: hoe worden we gezond oud?

We hebben nog nooit zoveel toxisch eten gehad, maar ook nog nooit zoveel toegang tot de beste voeding. Het beste is voeding zonder een barcode! Dan hoeft het ook geen lijst te hebben met ingrediënten. Dan is het gewoon voeding.

Veel mensen veranderen hun leven en gezondheid met anders gaan eten! Zo wordt je ook steeds onafhankelijker van voorgeschreven medicijnen. Het werkt ook tegen veroudering.

Djokowitz: De beste voeding is organisch en niet bewerkt..

 
 

Meer informatie? Bel of mail gerust!

Contact