Vruchtbaarheid, zwangerschap, geboorte

Vruchtbaarheid-Zwangerschap-Geboorte

Rumi heeft een bijzondere uitspraak: de pijn is de oplossing tot de pijn. Wat wordt daarmee bedoeld? De gezondheid van de kinderen is gebaseerd op die van de ouders.

Kinderen voorbereiden op het leven

Razi Berry, oprichtster van het tijdschrift Naturopathic News& Reviews. Zij vertelt dat de scholen erop gericht zijn kinderen voor te bereiden op het echte leven later. Maar nu spelen kinderen gemiddeld nog 15 minuten. De kindertijd is óok het leven. Als de kinderen thuiskomen en dan uren huiswerk moeten malen achter hun labtop of spelletjes spelen worden de circadiaanse ritmes uit gezet. De hele omgeving is kunstmatig geworden, met veel kunstlicht van de telefoons, computerschermen en tv. 

Vruchtbaarheid-zwangerschap-geboorte
 

Kelly Brogan, holistisch psychiater en New York bestsellerschrijfster: Het is geen teken van gezondheid om aangepast te zijn aan een zieke maatschappij.

Wat wij verwachten van onze kinderen is, dat zij geen signalen laten zien, waaruit blijkt dat er iets mis is met ons schoolsysteem, het familieleven dat uit elkaar is gevallen, het gevoel van gemeen-schappelijkheid, de gemeenschaps-verbanden, met onze voedselvoorziening, de blootstelling aan chemische toxines. Vanwege mijn succes met het oplossen en omkeren van deze ziekte labels, weet ik dat deze signalen een reactie zijn op de werkelijkheid.

De toename van chronische ziektes bij kinderen is enorm gestegen, zelfs met exponentiële groei. In de 60-iger jaren was het nog 10%, maar nu heeft meer dan de helft van de Amerikaanse kinderen een chronische ziekte. En wij hier in Europa volgen Amerika op de voet. Veel kinderen zonder diagnose hebben toch symptomen als onrust en of slapeloosheid of voedselallergieën. Door de langzame toename zien we de epidemieën niet, zoals ADHD, autisme etc. Nu worden alleen medicijnen voorgeschreven, het komt veel voor, maar is natuurlijk niet normaal.

Gedragsproblemen zijn direct gerelateerd aan een slecht dieet, omgevingstoxines, zowel tijdens de zwangerschap en eerste levensjaren. Gebrek aan bepaalde nutriënten en soms te veel. De grootouders hadden minder vaccinaties en een gezondere omgeving. De kinderen van nu hebben een veel te druk schema met activiteiten tot 20.00 uur 's avonds.
Hoe kinderen gewoon buiten spelen? Met de grond verbonden zijn? De kinderen met klachten krijgen gewoon medicijnen voorgeschreven.

De pijn is de oplossing tot de pijn

Rumi heeft een bijzondere uitspraak: de pijn is de oplossing tot de pijn. Wat wordt daarmee bedoeld? De gezondheid van de kinderen is gebaseerd op die van de ouders.

Dr. Jolene Brighten zegt: het is ook belangrijk te kijken naar de gezondheid van de moeder, voordat zij zwanger werd. De meeste moeders hebben wel eens een rondje antibiotica gehad. Nu weten we dat het niet zo goed is antibiotica te pas en te onpas te gebruiken, want het brengt het immuunsysteem uit balans. Ook veel vrouwen hebben de anticonceptiepil gebruikt. Veel vrouwen worstelen met zwanger worden, nadat ze zijn gestopt met de pil.

Het immuunsysteem van de moeder is het bioom en de basis voor dat van de kinderen. Maar we kunnen het macrobioom in 24 uur veranderen, bij voorbeeld door meer knoflook en uien te eten. Tijgernoten, die veel vezels hebben.

Als je zwanger wil worden verbouw dan bij voorbeeld sla in je vensterbank, stof het af en eet dat. Dus eet viezigheid om je immuunsysteem op te bouwen. Zorg voor goede circadiaanse ritmes: als het donker is houd je dan rustig en bereid je voor op slapen, als het licht is ga dan naar buiten.

Wij als vrouwen hebben allerlei cycli: de maancyclus, de dag en nachtcyclus van de Aarde en de Zon. Als deze uit het lood zijn, kan de lever niet behoorlijk functioneren en daarmee raken de hormonen uit balans en de gezondheid van de darmen. De circadiaanse ritmes ontwikkeld een baby pas na 6 maanden, ook afhankelijk van die van de moeder. De bacteriën van de darmen van de moeder worden ook gevonden in het bloed van de baby. Er zijn immuun cellen, die darmbacteriën van de moeder overdragen, naar die van het kind.

Grootmoeders, die hebben gerookt hebben een grotere kans op autistische kleinkinderen. Als voorbereiding op zwangerschap is het een goed idee om het lichaam van tevoren op te schonen. Zodat de ontgiftingsorganen goed werken.

Dr. Jolen Brighten: als je kan communiceren, dat de omgeving veilig is en goed voorzien van goede voeding, dan is het lichaam bereid zwanger te worden.

Dr. Bradley Nelson: Het is duidelijk, dat de baby gevangen emoties kan oppikken, dat kan op het moment van de conceptie, maar ook tijdens de zwangerschap als de moeder op die emotie resoneert. Het meeste gebeurt dit tijdens het 3e trimester. Maar ook tijdens het 1e trimester gebeurt dit. En daarnaast weten we uit de systeemleer, dat eigenlijk alle onopgeloste trauma’s naar de volgende generatie worden doorgegeven.

Niki Gratix: Bioenergetisch therapeut. Er bestaat ook in utero trauma, als de moeder een traumatische ervaring heeft en depressief is, kan de baby dit ook ondergaan. Uit onderzoek is gebleken, dat wanneer een baby dit ondergaat, deze geboren kan worden met kortere telomeren. Moeders hebben tegenwoordig te weinig ondersteuning vanuit een gemeenschap.

Meditatie kan goed helpen bij stress

Emily Fletcher van Ziva meditatie: Al die bliss frequentie, die de moeder maakt tijdens meditaties is heerlijk om bij te zijn en wordt direct doorgegeven aan het kind. 
Wat zij vaak hoorde, is dat de bevallingen makkelijker gingen, de baby komt er blij uit.. Het zou heel goed zijn als alle zwangere vrouwen dat deden!

Een embryo dat in ontwikkeling is en net in een kritische fase wordt blootgesteld aan toxines van de moeder kan daar schade van ondervinden.

95% van de zwangere vrouwen in Californië hadden bij een onderzoek de BTT-toxine in hun bloed en 80 % van hun ongeboren foetussen. Dat is Botuline: een gen dat codeert voor Bt toxine wordt geïsoleerd en in plantencellen overgebracht. Het is een herbicide oa tegen kevers. Dat betekent, dat deze hele generatie al met een toxine in de hersenen is geboren, want in die ontwikkelingsfase is er geen bloed-hersenbarrière. Het zou goed zijn om 1 jaar te gaan voorbereiden op een zwangerschap, maar minimaal 4 maanden. De eitjes zijn natuurlijk aanwezig, maar je wil ze gereed maken voor conceptie. Het eitje heeft 90 dagen nodig om te rijpen, in die dagen is het eitje zeer kwetsbaar, want er zijn pieken en dalen bij de methylatie. Dit gaat allemaal over de vit B status.

Evan Brand: toen mijn vrouw en ik besloten om zwanger te worden hebben we een plan gemaakt om echt gezond te worden. We zorgden, dat we goed sliepen en zo min mogelijk stress hadden, zelfs ons sociale leven namen we onder de loep en van sommige mensen namen we afscheid of we brachten extra balans in sommige relaties.

Sommige vrouwen houden hun telefoon op hun zwangere buik of hun laptop: we weten nu, dat de straling de gezonde groei verstoord.

Uit een studie van Dr. Klinghard bleek, dat de IMF stralen zich concentreren in de buik, waar de baby zwemt en als het ware in een magnetron terecht komt. Voor veel vrouwen, die alles al geprobeerd hebben is het misschien een idee om de conditie van de man te onderzoeken. Soms blijken zij te veel pathogenen te hebben, die de kwaliteit van het sperma nadelig beïnvloeden.

Als de man gezond is en de vrouw ook verdwijnen de vruchtbaarheidsproblemen

Als je overgewicht hebt of Mountain Dew drinkt, waar bromine in zit, drink dat dan niet. Als je te veel zit, moet je gaan bewegen.

Bij vrouwen, die gedwongen zijn om te werken, hebben de kinderen meer problemen. Een vrouw, die wil werken heeft kinderen, die zich beter aanpassen. Het gaat niet om het werk, maar om wat de moeder van plan is te doen en of ze daar congruent mee is.

Tijdens de zwangerschap gaan de mitochondriën van de moeder naar het kind, zodat de moeder met deze kennis zich goed kan voorbereiden op een zwangerschap, door te zorgen dat de mitochondriën in goede conditie zijn en de darmflora ook.

Lara Adler: expert in omgevingstoxines: in 2003 werd er een onderzoek gedaan bij zwangere vrouwen om te kijken of er in de navelstreng vreemde stofjes voorkwamen: er bleken 300 industriële chemicaliën te onderscheiden. Dus dat betekent, dat onze baby’s al tijdens de zwangerschap belast worden. Het blijkt dus dat de placenta, niet al die toxines kan tegenhouden.

Een natuurlijke geboorte is aan te raden, want tijdens de doorgang door het geboortekanaal krijgt de baby allemaal microben van de moeder, die goed zijn voor het bioom. Niet alleen via de huid, maar ook via de mond. De vaginale bacteriën, bestaan voornamelijk uit 5 stammen.
Tijdens het 3e trimester begint 1 specifieke stam dominant te worden: lactobacillus johnsonii, die goed in staat is melk te verteren. In de vagina is dat natuurlijk niet aan de orde, maar tijdens de bevalling krijgt de baby deze stam mee en wordt zo voorbereid op het drinken van melk! Het microbioom van de moeder is na 6 maanden overal te vinden op de huid van de baby.

Geboorte

Een baby, die via een keizersnede is geboren heeft als eerste het bioom van het ziekenhuis meegekregen. Dus deze baby’s hebben al staphylokokken, clostridium en streptokokken. 
Dit soort kinderen hebben meer kans op allergieën en astma. Nu worden soms bij de moeder via een wattenstaafje de microben overgedragen op de baby. Bij een keizersnede moet er dus een inoculatie plaats vinden van het bioom van de moeder vanuit de vagina. Daarna is borstvoeding van belang en aanraking van de huid van de vader.

Veel vrouwen van de blue zones, hadden thuisbevallingen met een vroedvrouw. Nu worden aanstaande moeders gewaarschuwd, dat het gevaarlijk kan zijn en riskant. Maar in ziekenhuizen is de kans op complicaties ook groot.

Een bevalling, waarbij je gebruik maakt van de zwaartekracht is aan te raden, want dan verbreed de baarmoedermond en verkort de bevalling. Een vroedvrouw vertelt, dat ze vrouwen meemaakte, die dansten, zongen en zelfs een vrouw, die helemaal in viñassana was en geen geluidje maakte tijdens de hele bevalling.

Rochelle Serna (specialist huishoud toxines) vertelt, dat ze haast niet durfde te vertellen, dat ze een thuisbevalling wilde doen, maar het is een hele mooie ervaring geworden. Nu blijkt, dat het helemaal niet goed is om de navelstreng door te knippen. Daardoor zijn veel baby’s anaemisch. De baby heeft dat bloed nog nodig, dat in de placenta zit.

Uit onderzoek is gebleken, dat wanneer baby’s niet werden vastgehouden, ze later minder stabiel waren. Het colostrum, die een baby met de eerste voeding binnen krijgt is de basis voor het immuunsysteem voor de rest van hun leven.

In de natuur heeft een mensenbaby alleen geen kans om te overleven

In Costa Rica kregen kinderen tot wel 6 jaar borstvoeding, in Okinawa soms tot 3 jaar.
De Wereld Gezondheidszorg organisatie adviseert tot 2 jaar borstvoeding. 
De borstvoeding is ook belangrijk voor de ontwikkeling van het gehemelte en is kritisch voor de ontwikkeling van de kaak!

Bij borstvoeding ontstaat oxytosine, daarvan trekt de baarmoeder samen en een pasgeboren baby heeft om de 1 1/2 tot 2 uur borstvoeding nodig, dus dat is een natuurlijk goede bijwerking. Zo ontstaat dus minder bloedverlies, minder bloedarmoede. Ook blijkt, dat moeders die borstvoeding hebben gekregen minder kans op borstkanker hebben. Dat neemt toe met elk kind, dat borstvoeding krijgt. De moedermelk zit vol microben, ook wel 200 olygosacharides, die prebiotisch zijn.

Het is daarnaast goed om samen te slapen, een baby die gaat huilen als die alleen is heeft een natuurlijke reactie op een onveilige situatie. In de natuur heeft een mensenbaby alleen geen kans om te overleven.

Flesvoeding vs borstvoeding

We weten nu, dat baby’s die flesvoeding hebben gekregen meer kans hebben op metabole ziekten en of overgewicht. De moeder maakt IgE antilichamen en dat zit in speeksel en vooral in borstvoeding. Dus deze IgE antilichamen zullen de baby beschermen, tegen dezelfde dingen waar de moeder immuun voor is.
Prof. Aristo Vojdani (neuro immunoloog) vertelt: de moeder maakt IgE anti lichaampjes en deze zullen de baby beschermen tegen voeding allergieën. Deze zullen ook de Treg cellen reguleren, die belangrijk zijn voor voedselintoleranties.

Vaccineren of niet?

Dr. Datis Kharrazian vertelt, dat het niet de vraag is of vaccins effectief zijn. Dat is een feit. Er zijn echter ook groepen, die misschien risico lopen bij vaccinatie. Als iemand een auto- immuunziekte heeft kan er een hele andere immuunreactie worden getriggerd. We weten niet altijd het microbioom, van iemand, die een vaccin krijgt, dus de interactie tussen wat er aan microben aanwezig is en wat er via een vaccin wordt geïntroduceerd. Het is een goed idee de vaccins in opeenvolging te geven en niet tegelijk. De gebieden van de blauwe zones hebben wel vaccins gebruikt de laatste 50 jaar. 

Prof. Aristo Vojdani: vaccins hebben vele levens gered, maar voor sommige individuen met een bepaalde genetische kwetsbaarheid voor auto-immuunziekten vormen zij een risico. En even voor de zekerheid: de genen bepalen 1/3 en de omgeving 2/3e. (Dit is vastgesteld door het Nationale Intituut voor Gezondheid) Voor die groep baby’s en kinderen moet er voorzichtig met vaccins worden omgegaan.

Dr. Dietrich Klinghardt: twee artikelen welke gepubliceerd zijn in 2017 laten een dramatisch verschil zien tussen twee groepen kinderen, de ene groep werd niet gevaccineerd en de andere wel. De groep, die gevaccineerd was had dramatisch veel hogere levenslange allergieën, niet alleen voor voeding, maar ook voor allerlei omgevingsstofjes. Dr. Eric en Sabrina Ann Zielinsky zeggen: naar mijn mening is het niet nodig te vaccineren, als het immuunsysteem tenminste goed werkt.

Stephanie Seneff, PhD, research analist vertelt, dat zij denkt dat vaccinatie extreem onnatuurlijk is. Zij denkt, dat het de gewone functie van het immuunsysteem door vaccins wordt ontregeld. De vaccins dwingen de cellen tot een Th2 respons, waarmee verschillende stappen worden overgeslagen. Bij een normale immuunreactie was het pathogeen misschien al gedood, voordat er antilichamen zouden moeten worden gemaakt.

Dr. Patrick Gentempo: er is veel bewijs, dat door vaccins een slechte invloed wordt uitgeoefend op het immuunsysteem en dat er een enorme stijging is van auto-immuunziekten, zoals astma en allergieën. De vaccins overweldigen het immuunsysteem, omdat er geen genetische relatie bestaat.

Maar om een goede reactie te krijgen van het immuunsysteem worden er stoffen toegevoegd. Eerst werd er kwik voor gebruikt en nu is het aluminium. En aluminium is toxisch voor de darmen en toxisch voor de hersenen. Bijwerkingen kunnen bij voorbeeld zijn: de Ziekte van Crohn, collitis ulcerosa, Alzheimer en andere neurologische aandoeningen. In sommige vaccins zit ei, gelatine en andere voedingscomponenten.

Het immuunsysteem van het individu

Er zijn nog geen studies verricht naar de synergetische effecten van deze componenten: dus het virus of de bacterie, het bewaarmiddel en de voedingsstofjes, die er ook in zitten. Er is nog geen studie verricht, naar het effect van een antigen, ei en aluminium. Het hangt dus waarschijnlijk af van het immuunsysteem van het individu.

Yehuda Schoenfeld, heeft in 2016 het 10e congres georganiseerd in relatie tot het Vaccination and Autoimmune phenomena. Waarom luisteren we niet als er zelfs een boek is gepubliceerd waar het in staat. Er bestaat geen budget voor dit onderzoek! 
Het lichaam heeft natuurlijk geen genetische respons op zoveel verschillende pathogenen en de stofjes waar ze inzitten, die al in het lichaam blijken te zitten en niet door de barrières van het natuurlijke immuunsysteem zijn tegen gehouden.

Vaccineren baby

Dr. Dietrich Klinghardt: in bovengenoemde studies naar de bijwerkingen van vaccins, bleek er lood te zitten in de vaccins. Er zijn nog allerlei potente ziekteverwekkers gevonden in de vaccins, zoals zelfs retrovirussen.  Hij zegt, ik ben niet tegen vaccins, maar hoe ze worden toegepast is niet wetenschappelijk.

De toename van autisme is enorm, veel kinderen die er mee geboren worden. Autisme of welke chronische aandoening dan ook, wordt nooit door een ding veroorzaakt.

Prof. Aristo Vojdani heeft een hoofdstuk in dit boek geschreven over Neuropsychiatrische klachten en infectie. Ze namen muizen en vaccineerden deze met antigenen tegen mazelen, terwijl ze zwanger waren. De kans op autistische muizen na de geboorte was 10x groter!

Stephanie Seneff, Phd: Glyfosaat toegediend bij muizen liet een glutamaat reactie zien in de hersenen. Glyfosaat werkt als een glycine analoog. Glutamaat en glucine samen prikkelen de NMDA receptoren. Als je de neuronen overstimuleert kunnen ze overladen raken, een situatie waarmee autisme ook wordt gerelateerd. Autisme zou dan met chronisch ontstoken hersenweefsel te maken hebben. Glutamaat zit ook in het MMR vaccin, bovendien is dat gecontamineerd met glyfosaat. Als je de NMDA receptoren overlaadt kan je de neuronen verbranden. Zij gelooft, dat het glyfosaat, samen met de glutamaat als een kind een lekke bloed- hersenbarrière heeft tot een neuronenoverprikkeling kan leiden, die tot autisme leidt. In een Italiaanse studie is kort gleden gevonden, dat er niet alleen aluminium in vaccins zit, maar ook lood en chroom. Er is net een studie gevonden, waarbij er hoge dosis aluminium gevonden is in de hersenen van autistische kinderen.

Stephanie Seneff vermoedt samengevat, dat de glufosaat en de glutamaat, die in het MMR vaccin zit bij sommige kinderen met te doorlaatbare barrières tot autisme leidt. Ook het aluminium in de vaccins is een serieus probleem. Het is lang geleden goedgekeurd en nu wordt het genegeerd als probleem. Ook het onderzoek waaruit bleek, dat er veel aluminium in de hersenen zit van autistische kinderen bevestigd dus, dat aluminium een serieus probleem is in de vaccins. Maar ook het glyfosaat veroorzaakt dus een lekke bloed-hersenbarrière. De vaccins, die aluminium als conserveermiddel hadden bevatten geen glyfosaat. Deze vaccins werden dus niet gekweekt op met glyfosaat besmet voedsel.

Dr. Tom O' Bryan zegt, dat sommige mensen meer kans op autisme hebben als ze het gen HLAdrb1 dragen. Dan zijn ze meer gevoelig voor de toevoegingen van de vaccins. En 30% van de bevolking heeft dat gen en dan heb je dus meer kans op een vaccin reactie. Bij deze kinderen moet je dus niet een vaccin cocktail geven, van 4,5 of 6 vaccins. Dan geef je er éen per keer. Als de cijfers blijven stijgen, is 1 op de twee kinderen straks autistisch.

The vaccin friendly plan

Paul Thomas heeft een goed boek geschreven over vaccins: The vaccin friendly plan. In zijn kliniek heeft hij hepatitis B uit het vaccinprogramma gehaald en bij hem ontstaat er geen autisme. Het probleem is, dat ouders beschuldigd worden als ze niet vaccineren. Maar je kan er misschien later mee beginnen, niet zo veel tegelijk, onderzoeken of er vaccins zijn zonder schadelijke adjuvansen. Misschien kan je de lever ondersteunen met detoxificatie, zoals mariadistel.

Sachin Patel: Ten aanzien van chirurgie: we moeten niet zo makkelijk de appendix weghalen, het is de lymfeklier van het spijsverteringsstelsel. De tonsillen zijn de lymfeklieren van de hersenen, dus die moeten we ook niet zo makkelijk weghalen, want dat geeft verstoring van het centrale zenuwstelsel. Vaak wordt de galblaas weggehaald, omdat de mensen niet goed eten. Vit B6 heb je nodig voor een goede galblaas functie, maar dat wordt uitgeput bij chronische stress.

Het eten van vette vis is belangrijk

Als bij voorbeeld verstandskiezen onderin de kaak blijven zitten is dat helemaal niet erg en hoeven ze er niet per sé uit. Vit K2 is belangrijk voor de ontwikkeling van de kaak. Dit komt nauwelijks voor in het Amerikaanse dieet, het zit in boter, natto, in orgaanvet. Tekorten aan macronutriënten leiden tot een minder goed ontwikkelde kaak. En als het lichaam dit tekort komt steelt het dit aan de achterkant van de kaken. Kinderen, die langdurig borstvoeding hebben gehad, ontwikkelen zo betere kaken.

Onze voorouders aten Vit K2 dagelijks. Vetten van vette vis zijn belangrijk, de vet-oplosbare vitamines, zoals A, K2 en E. Deze zijn essentieel voor het hele lichaam, maar ook de tanden. Vit K2 verdeelt het calcium goed, brengt het waar het moet zijn en niet in de aders rond het hart.

Borstvoeding is dus belangrijk voor de ontwikkeling van de kaak van de baby. Het kauwen op stevig eten is ook belangrijk, daarmee wordt het bot goed gestimuleerd. Gezond speeksel kan de tanden opnieuw van mineralen voorzien. Je kan geen nieuw glazuur vormen, maar er zijn wel mineralen die het kunnen verharden. Dit werkt niet als je soda's drinkt en of veel granen. Onze artsen zijn helaas niet opgeleid om naar de omgeving te kijken.
Slaapproblemen kunnen soms makkelijk worden opgelost door de laptops een uur voor bedtijd uit te zetten. 
Een studie laat zien, dat kinderen die opgroeien met dieren minder kans op hebben, dus het is geen oplossing om de omgeving steriel te maken.

Samengevat is er dus heel veel invloed uit te oefenen op het krijgen van gezondere baby’s en opgroeiende kinderen, er is veel keuze, maar soms is daar een zekere moed voor nodig, omdat de omgeving deze kennis nog niet heeft.

 

Meer informatie? Bel of mail gerust!

Contact